Echipamente pentru Filtrarea si Purificarea Apei

     In ultimii ani, perioada in care EDAS EXIM a investit in acumularea de cunostinte tehnice si experienta in tehnologiile de filtrare, purificare si ultrapurificare a apei, au avut ca finalitate conturarea filozofiei de piata pe care o promovam in prezent: solutii la cheie, personalizate in functie de bugetul clientului, calitatea apei de alimentare, calitatea apei purificate si costurile de exploatare.
Avand suportul inginerilor si tehnologilor din Departamentul Tehnic al companiei si al furnizorilor de echipamente, putem gestiona, de la consultanta/proiectare pana la serviciile post vanzare, orice proiect din domeniul laboratoarelor de analize, cercetare sau din domeniul industrial, care are ca obiect filtrarea, purificarea sau ultrapurificarea apei.

Laboratoare si Cercetare: Fie ca este un laborator de analize medicale sau un laborator de analize fizico chimice, apa purificata si ultrapurificata de calitate garantata si certificata, devine in prezent una din utilitatile care nu mai trebuiesc neglijate in organizarea si lucrul intr-un laborator.

  • Laboratoarele de analize medicale, laboratoare clinice: biochimie, imunologie, biologie moleculara, microbiologie

Tendinta actuala in acest domeniu este strict corelata cu evolutia tehnologiei in fabricarea analizoarelor clinice incat sa asigure un numar cat mai mare de analize prelucrate la standardul de calitate impus.

Sistemele de apa configurate si oferite de EDAS EXIM sunt atat sisteme de purificare POINT OF ENTRY cat si sisteme de purificare POINT OF USE.

Sistemele de purificare POINT OF ENTRY sunt recomandate pentru debite de apa purificata peste 150 l/h si au in schema de curgere urmatoarele (varianta optima recomandata): filtrare grosiera apa de alimentare, filtrare media, dedurizare, stocare apa pre tratata in rezervor tampon, grup booster de pompare, modul de purificare prin osmoza inversa (RO) si rasina schimbatoare de ioni (IEX) sau electrodeionizare (EDI), dezinfectie cu UV, stocare apa purificata, modul de pompare si recirculare apa purificata, traseu distributie tur-retur.

Sistemele de purificare POINT OF USE sunt sisteme compacte in varianta desktop sau tower, cu debite de apa purificata de la 3 pana la 120 l/h.

Pentru ambele apa purificata indeplineste cerintele standardelor CLSI + CLRW, DIN EN 285 + 15883.

Sistemele de purificare apa livrate de EDAS EXIM alimenteaza in prezent analizoare clinice de la ROCHE, ABBOTT, OLYMPUS, MINDRAY

  • Laboratoare de analize fizico-chimice:

Portofoliul nostru de produse include sisteme de purificare si ultrapurificare POINT OF USE pentru apa ultra pura ASTM I, apa purificata ASTM II si apa demineralizata obtinuta prin osmoza inversa ASTM III. Toate acestea sunt completate cu o gama larga de cartuse, capsule si discuri filtrante pentru a acoperi cele mai variate aplicatii de filtrare a apei.

Putem oferi solutii de calitate garantata, cu parcurgerea tuturor etapelor necesare: analiza necesitatilor in concordanta cu calitatea apei de intrare, calitatea apei purificate si consumul prognozat, stabilirea tehnologiei de purificare, alegerea echipamentelor, instalarea, probele functionale, documentatia de calitate si conformitate, precum si asigurarea serviciilor post vanzare.

Spatii cu destinatie medicala: Tratarea apei pentru aplicatiile din spatiile cu destinatie medicala, din care in primul rand se afla spitalele, sunt aplicatii cu un inalt grad de responsabilitate unde solutia tehnica/tehnologia aplicata este la fel de importanta ca asigurarea unui serviciu post vanzare 100% garantat.

In brosura atasata veti gasi informatiile necesare cu ajutorul carora se poate pune la punct o politica de management a apei intr-o unitate spitaliceasca. VEZI BROSURA

Activitatile si specialitatile unde avem nevoie de tratarea apei intr-o unitate medicala, sunt:

  • Apa de alimentare conform normelor sanitare in vigoare;
  • Endoscopie;
  • Controlul infectiilor – spalatoarele de medici;
  • Dializa renala;
  • Serviciul de sterilizare;
  • Utilitati si servicii;

Industrie

EDAS EXIM furnizeaza solutii inovatoare si sustenabile pentru aplicatii de purificarea apei in industrie. Tehnologiile de purificare si sistemele personalizate ofera o apa de proces cu un inalt grad de purificare, in functie de domeniul industrial caruia se adreseaza, de la industria chimica, farmaceutica pana la domenii precum industria miniera sau energetica. Beneficiarii ne cunosc ca un furnizor de incredere de tehnologii de purificare a apei, cu experienta, proiectare si service ul profesional, toate correlate pentru a obtine solutia optima calitate, pret si costuri de exploatare.

Apa are insemnatatea ei, indiferent de loc sau aplicatie

Proiectele industriale le gasim in sectoare variate de activitate: industria alimentara si bauturi, industria cosmetica si farmaceutica, industria chimica, etc. In fiecare dintre aceastea, apa joaca un rol important in procesul tehnologic, iar EDAS EXIM este capabila sa isi ofere serviciile specializate in acest sens. Sistemele noastre de tratare apa industriala pot usor sa ajunga la capacitate de la 1 la 250 mc/h. in toate proiectele noastre, urmarim sa optimizam consumul de apa de almentare, prin reutilizarea apei in limitele tehnologice si reducerea cat mai mult posibil a apei uzate care se deverseaza pe drena/canalizare. In acest fel costurile cu protectia mediului din partea utilizatorului sunt reduse iar mediul inconjurator este protejat in acelasi timp.

De la analiza apei de alimentare la calitatea corecta a apei tratate

In proiectele integrate de tratare a apei industrial, primul pas este analiza parametrilor fizico chimici si microbiologici a apei de alimentare. In functie de aplicatia industriala, impreuna cu utilizatorul, vom identifica valorile impuse pe care apa tratata trebuie sa le atinga, precum si debitul nominal care este solicitat. Specialistii nostri in tratarea apei vor incepe sa configureze solutia tehnica prin calculatia necesara ca urmare a evaluarii cerintelor. Impreuna cu toate datele tehnice ce tin de solutia configurata, EDAS EXIM is poate asuma si activitatea de inginerie, montaj si punere in functiune a sistemului de tratare apa industriala, toate aceastea la cerinta utilizatorului.

poza_2_filtrare
IMG_6228_Pfeil